REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Fašírky z mletého mäsa
Fašírky z mletého mäsa sú výborným jedlom, ktoré môžete podávať ako hlavný chod alebo aj ako súčasť bohatého obedového menu. Tieto šťavnaté a chutné fašírky sú rýchle a jednoduché na prípravu, a tak sa stanú obľúbeným jedlom celej rodiny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1⁄2 šálky strúhanky
- 1 pl horčice
- 1 pl Worcesterské omáčky
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 pl rastlinného oleja na smaženie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V mise zmiešajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, strúhanku, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
2. Krok
Z mäsovej zmesi tvarujte jednotlivé menšie fašírky.
3. Krok
Na panvici zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Položte fašírky na rozpálenú panvicu a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
4. Krok
Upečené fašírky nechajte odtiecť na tanieriku s papierovým obrúskom a môžete podávať.