Zdroj: FB: Varenie je radosť
Fazuľová polievka na kyslo s klobásou
Chutná fazuľová polievka na kyslo s klobásou a chlebom.
Ingrediencie
- 500 g suchej bielej fazule
- 200 g klobásy
- 2 kus cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 70 ml octu
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Lyžice masti
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 kus bobkové listy
- 5 kus klinčekov
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Fazuľu namočte cez noc do vody. Po namočení fazuľu opláchnite a dajte variť do čistej vody, ktorú privedieme do varu a potom udržujeme na miernom ohni.
Kým sa fazuľa varí, na masti opražte nakrájané cibule a cesnak. Keď bude cibuľa sklenená, pridajte klobásu nakrájanú na kúsky a opražte ju so zeleninou.
Do opraženej zmesi pridajte mletú papriku, bobkové listy, klinčeky a opečte krátko spolu.
Osmaženú zmes pridajte do fazule, pridajte ocot a dochuťte soľou a korením. Nezabudnite, že klobása je často dosť slaná, takže opatrne so soľou.
Všetko spolu nechajte ešte chvíľu povariť. Fazuľová polievka by mala byť na kyslo, takže sa nebojte dodať dostatok octu.
Podávajte horúce s chlebom a dozdobené petržlenovou vňaťou.