:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FZ25H1ACkmOUmd7IZ7hl/72cdbeb7bf6a6b9cb21b574a77d0df.jpeg)
Fazuľová polievka
S rezancami 😉
Ingrediencie
- 800 g fazule
- 1 ks stredná cibuľa
- 4 ks strúčky cesnaku
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks väčší petržlen
- 1 ks menší zeler
- 1 ks menší kaleráb
- 6 ks stredných zemiakov
- 1 pl múka
- 1⁄2 pl bravčová masť
- voda
- soľ
- maggi korenie
- 4 mleté korenie farieb
- vegeta
- a vňať petržlen zeler
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Fazuľu vopred namočenú aspoň počas noci ,dáme variť do vody, osolíme a okoreníme. Keď zovrie pridáme očistenú zeleninu a spolu varíme do zmäknutia. Zatiaľ si očistíme zemiaky, cibuľu a nakrájame.
Na masti speníme cibuľu a pridáme múku, spolu chvíľku posmažíme.Ak máme mäkkú mrkvu ,petržlen, zeler vyberieme ho dáme k cibuli a múke pridáme vodu a spolu rozmixujeme.Robila som takto z dôvodu aby som polievku zahustila a nemusela použiť veľa múky. Takto rozmixované vrátime do fazule a tiež aj spolu s nakrájanými zemiakmi.Dochutime ,pridáme vodu podľa potreby ,tiež čerstvú petržlenovú a zelerovú vňať a varíme do zmäknutia zemiakov.
Podávame s hrubými rezancami,buď kupovanými, alebo si ich môžme spraviť doma.
Ak chceme trošku prilepšiť chuť môžeme pridať kúsok údeného mäsa, alebo klobásky, alebo kože zo slaniny.😉