REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TKuqYSCJkhZVq0RlrS3_/a20c85aae4f3c4d00a53c9c0d4a9bc.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Fazuľový prívarok s údeným mäsom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 500 g fazuľa
- 200 g údené mäso
- 2 ks zeler
- 1 ks cesnak
Ostatné ingrediencie
- 2 ks bobkový list
- 5 ks čierne korenie
- 1 kl sladká paprika
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Fazuľu dôkladne opláchnite a nechajte namočenú cez noc.
2. Krok
Zeler očistite, nakrájajte na menšie kúsky a spolu s údeným mäsom a fazuľou vložte do hrnca.
3. Krok
Pridajte bobkový list, celý cesnak, celé kúsky čierneho korenia a vlejte toľko vody, aby boli všetky ingrediencie pohodlne pokryté.
4. Krok
Prívarok varíme na strednom ohni približne 90 minút. Počas varenia pravidelne kontrolujte a podľa potreby dolievajte vodu.
5. Krok
Približne 15 minút pred koncom varenia pridajte soľ a sladkú papriku.
6. Krok
Po uvarení nechajte prívarok ešte chvíľu odstáť. Potom ho podávajte horúci, napríklad s chlebom.