Zdroj: Freepik
Filipínsky šifónový kokosový koláč Ube Macapuno
Ube Macapuno Cake je veľmi obľúbený dezert z Filipín. Jemný šifónový koláč ube sa spája so sladkou kokosovou náplňou, známou ako macapuno, a vytvára tak lákavú kombináciu. Tento autentický recept na koláč je nielen šťavnato lahodný, ale môže sa pochváliť aj pútavou fialovou farbou, ktorá prinesie na váš stôl radosť. Vychutnajte si túto žiarivú filipínsku pochúťku priamo u vás doma!
Ingrediencie
Pre Ube Chiffon Cake:
- 21⁄2 poháre múka
- 3 lyžičky Prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 pohár Ube (fialový batát), uvarený a jemne nastrúhaný
- 3⁄4 pohár Mlieka
- 1 čajová lyžička Arómy ube
- 1⁄2 pohár Rastlinného oleja
- 7 Vajcia, oddelené žĺtky a bielky
- 1 pohár bieleho cukru
- 1⁄2 čajová lyžička Vínnej smotany
Pre náplň Macapuno:
- 1 fľaša Macapuno (sladené kokosové pásiky)
- 1⁄2 pohár Kukuričného škrobu
- 1⁄2 pohár vody
Na polevu:
- 2 poháre Tučnej smotany
- 1⁄2 pohár Práškového cukru
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 165 °C (325 °F). Formu na pečenie vymastite a vysypte múkou.
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
V samostatnej miske zmiešajte najemno nastrúhané ube, mlieko a ube arómu do hladka.
Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky, rastlinný olej a cukor. Pomaly pridávajte zmes múky a striedavo zmes ube. Miešajte, kým cesto nie je hladké.
V inej miske vyšľahajte bielky do peny a vmiešajte do nich vínny kameň. Šľahajte, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Postupne ich vmiešajte do cesta na ube.
Cesto nalejte do pripravených foriem. Pečte asi 30-35 minút, alebo kým špajdľa nevyjde čistá. Nechajte vychladnúť.
Na náplň rozpustite kukuričný škrob vo vode. Na panvici zmiešajte makapuno a zmes kukuričného škrobu. Varte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.
Na polevu vyšľahajte hustú smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Postupne vmiešame práškový cukor.
Po vychladnutí koláčov každý vodorovne rozrežte na dve vrstvy. Medzi vrstvy rozotrite makarónovú náplň a celú tortu potrite polevou.
Pred podávaním koláč vychlaďte, aby sa chute spojili.