REKLAMA

Zdroj: Freepik

Filipínsky šifónový kokosový koláč Ube Macapuno

Ube Macapuno Cake je veľmi obľúbený dezert z Filipín. Jemný šifónový koláč ube sa spája so sladkou kokosovou náplňou, známou ako macapuno, a vytvára tak lákavú kombináciu. Tento autentický recept na koláč je nielen šťavnato lahodný, ale môže sa pochváliť aj pútavou fialovou farbou, ktorá prinesie na váš stôl radosť. Vychutnajte si túto žiarivú filipínsku pochúťku priamo u vás doma!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Pre Ube Chiffon Cake:

  • 212 poháre múka Pridané do
  • 3 lyžičky Prášku do pečiva Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 pohár Ube (fialový batát), uvarený a jemne nastrúhaný Pridané do
  • 34 pohár Mlieka Pridané do
  • 1 čajová lyžička Arómy ube Pridané do
  • 12 pohár Rastlinného oleja Pridané do
  • 7 Vajcia, oddelené žĺtky a bielky Pridané do
  • 1 pohár bieleho cukru Pridané do
  • 12 čajová lyžička Vínnej smotany Pridané do

Pre náplň Macapuno:

  • 1 fľaša Macapuno (sladené kokosové pásiky) Pridané do
  • 12 pohár Kukuričného škrobu Pridané do
  • 12 pohár vody Pridané do

Na polevu:

  • 2 poháre Tučnej smotany Pridané do
  • 12 pohár Práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 165 °C (325 °F). Formu na pečenie vymastite a vysypte múkou.

2. Krok

V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešajte najemno nastrúhané ube, mlieko a ube arómu do hladka.

4. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky, rastlinný olej a cukor. Pomaly pridávajte zmes múky a striedavo zmes ube. Miešajte, kým cesto nie je hladké.

5. Krok

V inej miske vyšľahajte bielky do peny a vmiešajte do nich vínny kameň. Šľahajte, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Postupne ich vmiešajte do cesta na ube.

6. Krok

Cesto nalejte do pripravených foriem. Pečte asi 30-35 minút, alebo kým špajdľa nevyjde čistá. Nechajte vychladnúť.

7. Krok

Na náplň rozpustite kukuričný škrob vo vode. Na panvici zmiešajte makapuno a zmes kukuričného škrobu. Varte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.

8. Krok

Na polevu vyšľahajte hustú smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Postupne vmiešame práškový cukor.

9. Krok

Po vychladnutí koláčov každý vodorovne rozrežte na dve vrstvy. Medzi vrstvy rozotrite makarónovú náplň a celú tortu potrite polevou.

10. Krok

Pred podávaním koláč vychlaďte, aby sa chute spojili.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov