REKLAMA
Fit jablkový perník
Pomaly, ale isto sa nám blíži jeseň a recept, ktorý nesmie chýbať v mojom zozname je perník v akejkoľvek podobe. Tentoraz som ho spravila vo fit verzii a s jabĺčkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Suroviny
- 2 HR špaldová hladká múka
- 1 HR celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 1⁄2 HR hnedý cukor
- 1 kyp. prášok
- 1 škoricový cukor
- 1 čl perníkového korenia
- 2 HR mlieka
- 100 ml olej
- 3 kus vajce
- 2 hrste walnuts v2
- 1 Hŕstka hrozienka / brusnice
- 1 jablko
Vrch
- ľubovoľný džem
- 120 g horká čoko na varenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
V jednej miske si vymiešame suché ingrediencie. V druhej si vyšľaháme cukor a vajíčka, pridáme olej. Ku mokrej zmesi pridáme suchú striedavo s mliekom. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhané jablko, orechy, hrozienka. Zmes dáme do väčšieho obdĺžnikového plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť na 30-35 min na 175 stupňov. Po dopečení si vrch koláča potrieme džemom a následne si roztopíme horkú čokoládu s trochou oleja a pridáme na vrch koláča. Podávame ešte teplý s kávičkou alebo čajíkom. Dobrú chuť!