REKLAMA
Zdroj: FB: Bezva recepty
Francúzske zemiaky s klobásou
Chutné a sýte francúzske zemiaky s klobásou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 300 g klobása
- 200 ml smotana na varenie
- 200 g tvrdý syr
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 2 Lyžice olej
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Klobásu nakrájame na kolieska.
2. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici na oleji opražíme cibuľu, až kým nebude sklovitá. Pridáme cesnak a klobásu a opražíme do zlatista.
3. Krok
Do veľkého pekáča vrstvíme zemiaky, klobásu s cibuľou a cesnakom, posypeme soľou a korením.
4. Krok
Zalejeme smotanou na varenie a posypeme nastrúhaným syrom.
5. Krok
Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minút, až kým nebudú zemiaky mäkké a syr roztopený a zlatistý.