REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RvXYiQ28yfwIlzYGsrdB/5d5e6d6743d0bfd24caae9f97a17ea.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Francúzske zemiaky s kyslou smotanou
Recept na parádne jedlo s názvom francúzske zemiaky s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 2 ks Cibuľa
- 4 ks klobásy
- 4 ks vajcia
- 4 ks kyslé uhorky
- 200 ml kyslej smotany
- 100 g masla
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Umyte, ošúpte a nakrájajte zemiaky na tenké kolieska. Predhrejte rúru na 200°C.
2. Krok
Na panvici roztopte maslo a opražte na ňom nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané klobásy a opražte ich spolu s cibuľou.
3. Krok
Vajcia uvarte na tvrdo a nakrájajte na kolieska.
4. Krok
Kyslé uhorky prerežte na polovice.
5. Krok
Na spodok zapekacej misy uložte prvú vrstvu zemiakom, potom pridajte vrstvu opraženej klobásy s cibuľou a vajcom a uhoriek.
6. Krok
Na vrch položte zvyšné zemiaky.
7. Krok
Osoľte, okoreňte všetko podľa chuti a vlejte kyslú smotanu. Prikryte misu a vložte ju do rúry na 45 minút.