Francúzske zemiaky
Klasické francúzske zemiaky, na ktorých si rozhodne pochutíte. Kalorická minibomba, ktorú ideálne kombinovať so zdravšími raňajkami a večerou :)
Ingrediencie
- 11⁄2 kg zemiak
- 4 ks uvarené vajíčka
- 125 g klobása
- 400 g kyslá smotana
- strúhaný syr
- soľ
- mleté čierne korenie
- maslo
Najnovšie letáky
Postup
Predvaríme si zemiaky v šupke. Nie úplne záleží, že koľko - odzrkadlí sa to na dobe pečenia. Ale odporúčame zhruba 30 min. na miernom ohni.
Pripravíme si ingrediencie. Nakrájame klobásku a uvaríme vajíčka - klasicky natvrdo (zhruba 8-10 minút).
Do jánskej misy naukladáme vrstvu zemiakov, polovicu klobásy, dve vajíčka a pokryjeme smotanou. Jánsku misu predtým potrieme maslom.
Opakujeme dvakrát a posypeme syrom. My dávame trochu syru aj medzi jednotlivými vrstvami. Taktiež pridávame drobné kusy masla (náhodne umiestnené).
Pečieme zhruba 80 minút na cca 205°C.
Dozdobíme pažítkou, pridáme zaváranú uhorku, cviklu alebo čokoľvek iné podľa chuti a sme pripravení podávať. Dobrú chuť prajeme, Tastelisťáci :)