REKLAMA
Francúzsky jablkový koláč
Tradičný dezert
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g múka
- 80 g cukor
- 1 polievková lyžica vanilka
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
Plnka
- jablkové pyré
- 1 polievková lyžica cukor
- 1 polievková lyžica škorica
- 3 kus jablko
Zálievka
- 2 kus vajce
- 10 g cukor
- 1 polievková lyžica vanilka
- 250 ml šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na papier na pečenie a vyvaľkáme. Dáme to do okrúhlej formy aj s papierom tak, aby cesto siahalo až na boky formy. Uvarené, rozmixované jablká cca 5ks (pyré) rozotrieme na cesto. Na to poukladáme jablká nakrájané na mesiačiky. Celé to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmixovaním ingrediencií dokopy. Pečieme do zlata 30minút na 180ºC.