Francúzsky koláč
Recept na francúzsky jablkový koláč s maslovou polevou.
Ingrediencie
Cesto
- 150 g celozrnná múka
- 130 g kryštálový cukor
- 100 ml mlieko
- 60 g oleja
- 3 čl prášok do pečiva
- 2 ks vajcia
- 4 ks jablka
- štipka soli
Na polevu
- 80 g maslo rozpustené
- 100 g kryštálový cukor
- 1 ks vajce
- citrónová kôra
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká ošupíme nakrájame na malé kocky.
Zdroj: Youtube
Cesto na francúzsky koláč pripravíme zmiešaním všetkých suchých surovín ako je múka, cukor, prášok do pečiva a soli s mokrými surovinami - vajcia, olej a mlieko.
Zdroj: Youtube
Formu na pečenie vymastíme a cesto na neho vylejeme.
Zdroj: Youtube
Na cesto poukladáme jablká a francúzsky koláč pečieme v predhriatej rúre na 170°C zhruba 30 minút.
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme polevu. V miske zmiešame vajce s kryštálovým cukrom.
Zdroj: Youtube
Do plnky prilejeme tiež rozpustené maslo a nastrúhanú citrónovú kôru.
Zdroj: Youtube
Všetko spolu dobre premiešame a polevu nalejeme na ešte teplý francúzsky jablkový koláč. Takto pripravený koláč pečieme v rúre ešte 12 minút.
Po upečení ho necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.