Zdroj: fotolgahan via iStockPhotos
"Galao by susa" Cappucino Portugalsko
Na tento recept na galao som narazila počas svojej cesty do Portugalska a povedala by som, že je to dokonalý výtvor pre všetkých milovníkov kávy! Vyžaduje si len pár ingrediencií a je pomerne jednoduchý na prípravu, ale výsledkom je skutočne nebeská a krémová kávová pochúťka. Galao by susa je portugalské cappucino na báze espressa a napenené me .
Ingrediencie
- 1 výstrel espresso
- 200 ml plnotučné mlieko
- Cukor podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete zopakovať recept susa galao, začnite prípravou espressa. Na dosiahnutie najlepšieho výsledku odporúčam použiť kávovar na espresso. Espresso by malo byť silné a plné, aby sa dobre premiešalo s mliekom a dosiahlo dokonalú chuť galao.
Kým sa pripravuje espresso, zohrejte mlieko v malom hrnci. Dbajte však na to, aby sa nevarilo. Dobrá teplota je približne 60-65 stupňov Celzia.
Hneď ako je espresso pripravené, nalejte ho do veľkého vysokého pohára.
Potom napenite horúce mlieko. Ak nemáte napeňovač mlieka, môžete použiť aj metličku a šľahať mlieko, kým nie je pekne napenené.
Spenené mlieko pomaly nalejte na espresso v pohári. Dbajte pritom na to, aby mliečna pena zostala na vrchu kávy, čím dosiahnete typický vzhľad kávy Galao.
Nakoniec Galao oslaďte cukrom podľa vlastnej chuti.
A voila! Vaše domáce Galao zo susy je pripravené na podávanie a vychutnávanie.