Galette z červených pomarančov
Jednoduchá a svieža tortička s orechovou plnkou a sviežimi pomarančmi na vrchu.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 lístkové cesto
- 75 zmäknutého masla
- 70 g hnedého cukru
- 75 g mandľová múka
- 1 vajíčko
- 4 červené pomaranče
Na potretie potrebujeme
- 1 vajíčko
- 1 pl mlieka
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo väčšej mise vyšľaháme ručným šľahačom maslo s cukrom. Pridáme mandľovú múku (alebo môžeme použiť aj mleté lieskové orechy) a vajíčko a všetko vyšľaháme dohladka
Červené pomaranče zbavíme kôry a všetkých bielych častí a nakrájame na tenké kolieska
Dosku na vaľkanie si pomúčime a vyvaľkáme lístkové cesto do tvaru veľkého kruhu. Na plech dáme papier na pečenie a premiestnime tam lístkové cesto
Do stredu dáme orechovú zmes a rozotrieme ju rovnomerne tak, že vynecháme cca 2 cm od okraja. Na orechovú plnku poukladáme pomarančové krúžky a okraje cesta preložíme do vnútra (viď fotografiu)
Galette pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov približne 19 minút, kým nebude lístkové jemne hnedé. Po dopečení necháme chvíľu vychladnúť a podávame