Gaštanová polievka
Gaštanová polievka je krémová a jemne sladká, s bohatou orieškovou chuťou. Ideálna na zahriatie počas chladných jesenných dní. 🌰🍲🍁
Ingrediencie
- 400 g jedlé gaštany
- 1 pl masla
- 1 pl olivový olej
- 3 ks Cibuľa
- stredne veľké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- Štipka rasca
- 1 list bobkový
- 1 l zeleninový vývar
- 250 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Gaštany narežeme na špičke do kríža, uložíme na plech a pofŕkame vodou. Plech vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 20 minút.
Keď gaštany vychladnú, olúpeme ich a veľkým, ostrým nožom na sekáme na menšie kúsky.
V hrnci spolu rozpálime maslo a olivový olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, trochu soli a restujeme do sklovita.
Potom pridáme na menšie kocky pokrájané a olúpané zemiaky a nasekané gaštany.
Oriešky (gaštany) a zeleninu ochutíme pretlačeným cesnakom, drvenou rascou a bobkovým listom, zalejeme vývarom, privedieme k varu a na miernom ohni varíme zhruba 30 minút.
Potom polievku odstavíme, vytiahneme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom do krémova.
Vrátime späť na plameň, prilejeme smotanu a spolu ešte prevaríme asi 2 minútky. Prípadne dochutíme soľou.