REKLAMA
Gaštanová roláda s višňami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Korpus
- 5 ks vajce
- 50 g celozrnná špaldová múka
- 50 g xylitol
- 2 Lyžice kakao
- 5 lyžíc voda
- 1 bal kypriaci prášok
- Štipka soľ
Plnka
- 1 balenie nesladené gaštanové pyré
- 1 balenie Philadelphia original
- 2 Lyžice rum
- podľa chuti xylitol
- višňový kompót bez cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov.
2. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
3. Krok
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.
4. Krok
Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom.
5. Krok
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
6. Krok
Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov.
7. Krok
Odstránime pečiaci papier, stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút.
8. Krok
Gaštanové pyré vymiešame s Philadelphiou, pridáme rum a sladidlo podľa chuti.
9. Krok
Roládu potrieme plnkou, na konci som vynechala asi 2 cm kus. Na plnku dáme višne. Višne som dala tam, kde som začala roládu stáčať, do troch radov.
10. Krok
Hotovú roládu dáme do chladničky stuhnúť.
11. Krok
Dobrú chuť 🙂.