REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uKiqKvdCqEtXHfpYLvD_/2ab06460e3f964f9ab134c68ed41ab.jpeg)
Gaštanové keksíky plnené bielou čokoládou s kokosom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 100 g gaštanovej múky
- 50 g práškového cukru
- 100 g maslo
- 50 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 žĺtko
- 150 g bielej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
- kokos
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Gaštanovú múku, práškový cukor a hladkú múku si zmiešame a preosejeme.
2. Krok
Pridáme žĺtko a na drobno nakrájané mäkké maslo a vypracujeme kompaktné cesto.
3. Krok
Cesto zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladu.
4. Krok
Pomúčíme si dosku, cesto cez potravinársku fóliu vyvalkáme na tenko a vykrajujeme rôzne tvary ako pri lineckých koláčikoch.
5. Krok
Uložíme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
6. Krok
Necháme vychladnúť na plechu.
7. Krok
Smotanu na šľahanie zahrejeme tesne pod bod varu, pridáme bielu čokoládu a spravíme si hustú ganache. Pridáme kokos podľa chuti a necháme vychladnúť.
8. Krok
Keksíky plníme plnkou z bielej čokolády a na záver posypeme práškovým cukrom.