REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Gaštanový zákusok

Gaštanový zákusok je chutným a sladkým potešením pre všetkých milovníkov sladkých dezertov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto:

  • 5 ks vaječný bielok Pridané do
  • 7 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 50 ml vlažná voda Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 3 pl kakao Pridané do
  • 5 pl polohrubá múka Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Krém:

  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 120 g mäkké maslo Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 400 g gaštanové pyré Pridané do

Ostatné:

  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • džem Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do misky dáme vaječné bielky, štipku soli a vyšľaháme sneh.

2. Krok

Približne v polovici šľahania pridáme 2PL kryštálového cukru.

3. Krok

Do inej misky dáme vaječné žĺtky, kryštálový cukor a šľaháme do peny. Postupne prilejeme vlažnú vodu s olejom.

4. Krok

Pridáme kakao, polohrubú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a na záver pridáme vyšľahaný sneh.

5. Krok

Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 15 minút.

6. Krok

Gaštanový krém: v mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme k nemu cukor a uvaríme hustý puding.

7. Krok

Prikryjeme ho fóliou a necháme vychladnúť.

8. Krok

V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom.

9. Krok

Postupne primiešame vychladnutý puding.

10. Krok

Ďalej pridáme gaštanové pyré.

11. Krok

Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom.

12. Krok

Na vrch rozotrieme šľahačku a gaštanový zákusok necháme v chladničke stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov