REKLAMA
Zdroj: Sviatlana Zhornava from Getty Images
Gluhwein
Gluhwein je oblúbený nápoj pri zimných prechádzkach alebo na vianočných trhoch. Toto je klasická receptúra pre dve šálky výborného vareného vína.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 0.375 l červené víno
- 50 g cukor
- 1 kus škorica
- 2 kus Klinčeky
- 1 kus pomaranč
- 1 kus citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Do hrnca vložte škoricu, cukor, klinčeky a nastrúhanú kôru z pomaranča a citrónu.
2. Krok
Pridajte trochu vína a nechajte na miernom ohni rozpustiť cukor.
3. Krok
Akonáhle sa cukor rozpustí, pridajte zvyšok vína a zahrejte, ale nenechajte ho prevrieť, víno by stratilo alkohol.
4. Krok
Po zohriatí nápoj preceďte a je pripravený na podávanie.