REKLAMA

Zdroj: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi so špenátom

Gnocchi so špenátom sú jedným z mojich najobľúbenejších jedál a tento recept pravidelne zaraďujem do svojho týždenného jedálneho lístka. Nielenže je to skvelý spôsob, ako do seba dostať trochu zelene, ale je to aj príjemná zmena oproti klasickým cestovinovým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g gnocchi Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 200 g Baby špenát Pridané do
  • 12 Šálka parmezán Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv uvarte halušky podľa pokynov na obale.

2. Krok

Kým sa halušky varia, vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte strúčiky cesnaku a opekajte ich, kým nezískajú vôňu. Je dôležité dávať pozor, aby sa cesnak nespálil, pretože by mohol dať pokrmu nepríjemnú horkú chuť.

3. Krok

Potom do panvice pridajte baby špenát a za stáleho miešania ho nechajte zmäknúť. Špenát sa scvrkne, takže sa nebojte, ak sa vám bude zdať, že je ho príliš veľa.

4. Krok

Keď je špenát hotový, mali by byť uvarené aj halušky. Scedíme ich a pridáme do panvice so špenátom. Pridáme nastrúhaný parmezán a miešame, kým sa cesto mierne nelepí. Vaše halušky so špenátom sú teraz hotové!

5. Krok

Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie. Ja zvyčajne pridávam asi pol čajovej lyžičky soli a štvrtinu čajovej lyžičky korenia, ale je to vec osobných preferencií.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov