Zdroj: Vladimir Mironov from Canva
Gnocchi so špenátom
Gnocchi so špenátom sú jedným z mojich najobľúbenejších jedál a tento recept pravidelne zaraďujem do svojho týždenného jedálneho lístka. Nielenže je to skvelý spôsob, ako do seba dostať trochu zelene, ale je to aj príjemná zmena oproti klasickým cestovinovým jedlám.
Ingrediencie
- 500 g gnocchi
- 2 Lyžice Olivový olej
- 2 strúčiky Cesnak
- 200 g Baby špenát
- 1⁄2 Šálka parmezán
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv uvarte halušky podľa pokynov na obale.
Kým sa halušky varia, vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte strúčiky cesnaku a opekajte ich, kým nezískajú vôňu. Je dôležité dávať pozor, aby sa cesnak nespálil, pretože by mohol dať pokrmu nepríjemnú horkú chuť.
Potom do panvice pridajte baby špenát a za stáleho miešania ho nechajte zmäknúť. Špenát sa scvrkne, takže sa nebojte, ak sa vám bude zdať, že je ho príliš veľa.
Keď je špenát hotový, mali by byť uvarené aj halušky. Scedíme ich a pridáme do panvice so špenátom. Pridáme nastrúhaný parmezán a miešame, kým sa cesto mierne nelepí. Vaše halušky so špenátom sú teraz hotové!
Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie. Ja zvyčajne pridávam asi pol čajovej lyžičky soli a štvrtinu čajovej lyžičky korenia, ale je to vec osobných preferencií.