Granadír
Klasický tradičný granadír vhodný aj pre deti.
Ingrediencie
- 7 stredne veľkých zemiakov
- 250 g cestovín
- 50 g maslo
- 2 Lyžice olej
- 1 Cibuľa
- korenie podla chuti
- soľ
- rasca (podľa chuti)
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky, ďalej si pokrájame cibuľu nadrobno a dáme ju restovať na panvicu s kúskom masla. Orestujeme ju tak, aby trošku zhnedla a maslo zavoňalo. Pridáme nakrájané zemiaky a ochutíme podľa potreby (čiernym korením, rascou, tá môže byť drvená aj celá a červenou paprikou, tej pridáme približne 2 lyžičky). Za stáleho miešania restujeme približne 5 minút, potom podlejeme vodou (približne 150ml), prikryjeme a necháme dusiť cca 15-20minút (tak, aby boli zemiaky mäkké, ale nie rozvarené). Medzi tým si uvaríme cestovinu a potom ju scedíme. Zemiaky odstavíme a zapracujeme cestovinu, prípadne dochutíme podľa potreby. Jedlo je hotové, môžeme ho podávať s kyslou uhorkou alebo čalamádou.