Grécky mokrý koláč
Tradičný grécky koláčik. Je síce dosť sladký ale je to originálny recept ktorý sme si pred rokom priniesli z dovolenky od domácich
Ingrediencie
Suroviny
- 3 ks vajcia
- 1 vanilka cukor
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček mlieko
- 1 hrnček olej
- 11⁄2 hrnček hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 4 pl kakao
Na preliatie
- 1 hrnček mlieko
- 1 cukor krnček kryštálový
- 1⁄2 hrnček olej
- 3 pl kakao
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Hrnček - 2 dl. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme mlieko a postupne olej a miešame ďalej.Znížime otáčky a pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom.Hotové cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu alebo sklenenej zapekacej misky 30x20 cm. Pečieme na 180 °C asi 30-35 minút. Necháme vychladnúť. Na preliatie: Mlieko zmiešame s cukrom, olejom a kakaom a zohrievame na platni až kým zmes nezačne vrieť. Ja som dodala aj nalámanú čokoládu a chuť bola ešte lepšia.Koláč nakrájame na kocky a necháme v plechu. Zalejeme pripravenou zmesou. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne dáme do chladu. Samotný koláč je dosť sladký :)