REKLAMA
Grilované kalamáre
Recept na grilované kalamáre s Tabasco omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kalamárov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks citrón
- 4 pl olivového oleja
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Kalamáre očistite a umyte pod tečúcou vodou.
2. Krok
Do misky pridajte nadrobno pokrájaný cesnak, šťavu z citrónu a olivový olej. Pridajte kalamáre a dôkladne premiešajte.
3. Krok
Kalamáre necháme minimálne 15 minút marinovať.
4. Krok
Rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu a položte kalamáre na mriežku. Opečte ich po dobu 2-3 minút na každej strane, alebo až kým nie sú zlatisto-hnedé.
5. Krok
Servírujte s citrónovou šťavou a posýpkou čerstvého petržlenu.