REKLAMA
Zdroj: Canva
Grilované koleno
Tradičné a veľmi chutné grilované koleno.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus veľkého kolena
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice soli
- 1 Lyžice grilovacieho korenia
- 1 Lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžia mletého čili
- 2 Lyžice oleja
- 2 Lyžice octu
- 1 plech na pečenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
160 min.
1. Krok
Predhriať gril na vysokú teplotu.
2. Krok
Koleno dôkladne umyť a osušiť utierkou.
3. Krok
V malej miske zmiešať nasekaný cesnak, soľ, grilovacie korenie, papriku a čili.
4. Krok
Koleno narežeme a poriadne do necho vmasírujeme koreniacu zmes.
5. Krok
Na plech na pečenie nalejeme trošku octu a položíme koleno.
6. Krok
Pečieme 2,5 hodiny pri vysokom, ale stabilnom ohni.
7. Krok
Pri pečení koleno každých 30 minút podlievame.
8. Krok
Po upečení necháme koleno odpočinúť aspoň 10 minút pred servírovaním.
9. Krok
Podávame s chlebom .