REKLAMA
Zdroj: Semih Akgul from Getty Images Signature
Grilovaný hamburger
Recept na výborný domáci grilovaný hamburger.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4 kus hamburgerové žemle
- soľ a korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 4 šálky listového šalátu
- 1 kus rajčina
- 4 plátky syra
- olej na pečenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do misy si dáme mleté mäso, pridáme nastrúhaný cesnak, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a vytvarujeme zo zmesi 4 placky.
2. Krok
Na rozpálenom grile opečieme placky z oboch strán. Podľa toho, ako máte radi prepečené mäso, môže to trvať až 12 minút. Pre dosiahnutie dokonalej chuti a prepečenosti mäsa, radím placky opekať 6 minút na jednej strane, potom ich obrátiť a opekať ďalšie 6 minút.
3. Krok
Medzitým si rozkrojíme hamburgerové žemle a tiež ich opečieme na grille. Rajčinu nakrájame na plátky. Žemle potrite kečupom, potom na spodnú polovičku položte šalát, rajčinu, mäso, syr a hornú polovičku žemle.