Zdroj: Pixabay
Grilovaný kórejský BBQ marinovaný bravčový bôčik
Zažite harmóniu chutí s týmto kórejským receptom na bravčový bôčik na grile, ktorý sľubuje úžasnú gastronomickú cestu. Šťavnatý bravčový bôčik v kombinácii s autentickou a pikantnou kórejskou BBQ marinádou prináša šťavnaté, aromatické a sýte jedlo. Výborne sa hodí na rodinné večere alebo príležitostné letné grilovanie.
Ingrediencie
Zloženie:
- 2 lbs Bravčový bôčik nakrájaný na tenké plátky
- 1 pohár Kórejskej BBQ omáčky (Bulgogi)
- 2 pl sezamového oleja
- 2 pl Sójovej omáčky
- 4 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 polievková lyžica Zázvoru, nastrúhaného
- 1⁄2 pohár Zelenej cibule, nakrájanej nadrobno
- 1 polievková lyžica Vločky červenej papriky (nepovinné, na okorenenie)
- Soľ podla chuti
Pre kórejskú BBQ omáčku (Bulgogi):
- 1 Hruška, nastrúhaná
- 1 Cibuľa, nastrúhaná
- 4 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 polievková lyžica Zázvor, nastrúhaný
- 1⁄2 pohár sójovej omáčky
- 3 pl Med alebo hnedý cukor
- 1 polievková lyžica sezamový olej
- 1 polievková lyžica mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady na BBQ omáčku a dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
Plátky bravčového brucha preložte do misky s marinádou. Dôkladne premiešajte, aby bol každý plátok dobre obalený. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Po marinovaní rozohrejte gril alebo panvicu na strednom ohni. Každú stranu plátkov bravčového brucha pečte asi 3 - 4 minúty, kým nie sú pekne hnedé a skaramelizované.
Ozdobte ju nasekanou zelenou cibuľkou a podávajte s dusenou ryžou a výberom obľúbených kórejských príloh.