REKLAMA

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Guláš z bravčovej krkovičky

Milujem tradičnú českú kuchyňu a jedným z mojich najobľúbenejších jedál je guláš z bravčovej krkovičky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Bravčová krkovička bez kosti Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 6 lyžice Slnečnicový olej Pridané do
  • 3 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušený majorán Pridané do
  • 1 pl drvená rasca Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika - sladká Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Dôležité je nakrájať krkovičku na dostatočne veľké kusy, aby zostala počas dlhšieho varenia šťavnatá.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte zo všetkých strán. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opečte ich dozlatista. Zmes posypte múkou, premiešajte a nechajte chvíľu zaprášiť. To všetko pomáha vytvoriť bohatú a plnú chuť guláša.

3. Krok

Do zmesi pridajte majoránku, rascu a papriku, dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.

4. Krok

Pridajte vodu a priveďte ju do varu. Potom znížte teplotu a dusené mäso varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým nezmäkne. Je to dôležité pre dokonalú konzistenciu mäsa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov