Zdroj: A_Lein from Getty Images
Guláš z bravčovej krkovičky
Milujem tradičnú českú kuchyňu a jedným z mojich najobľúbenejších jedál je guláš z bravčovej krkovičky.
Ingrediencie
- 1 kg Bravčová krkovička bez kosti
- 2 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 lyžice Slnečnicový olej
- 3 Lyžice hladká múka
- 1 čajová lyžička sušený majorán
- 1 pl drvená rasca
- 1 čajová lyžička mletá paprika - sladká
- soľ a korenie
- 1 l voda
Najnovšie letáky
Postup
Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Dôležité je nakrájať krkovičku na dostatočne veľké kusy, aby zostala počas dlhšieho varenia šťavnatá.
Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte zo všetkých strán. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opečte ich dozlatista. Zmes posypte múkou, premiešajte a nechajte chvíľu zaprášiť. To všetko pomáha vytvoriť bohatú a plnú chuť guláša.
Do zmesi pridajte majoránku, rascu a papriku, dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.
Pridajte vodu a priveďte ju do varu. Potom znížte teplotu a dusené mäso varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým nezmäkne. Je to dôležité pre dokonalú konzistenciu mäsa.