Zdroj: Pixabay : leppäkerttu
Guláš z mletého mäsa
Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.
Ingrediencie
- 500 g Zmiešané mleté mäso
- 4 ks mrkiev
- 3 ks zemiaky
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks paprika
- 1 l slepačieho bujónu
- 2 Tablespoon paradajkový pretlak
- 1 Tablespoon mletá paprika - sladká
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na vyprážanie
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu duseného mäsa umyte mrkvu, zemiaky a papriku a nakrájajte ich na kúsky. Odporúčam nekrájať zemiaky na príliš malé kúsky, aby sa v guláši nerozpadli.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom mleté mäso. Skúsenosti ukázali, že olivový olej je lepší ako iné oleje, pretože dodáva pokrmu dobrú chuť.
Teraz nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno a pridajte ich k mletému mäsu. Hneď ako cibuľa zmäkne, vmiešajte paradajkový pretlak a orestujte.
Teraz pridajte nakrájanú zeleninu, kurací vývar a papriku. Všetko spolu dobre premiešajte a potom prikryte a varte na miernom ohni 30 minút. Občas guláš premiešajte.
Nakoniec pridajte soľ a korenie a všetko opäť dobre premiešajte. Guláš vždy dochuťte podľa chuti, pretože množstvo korenia sa môže líšiť.
Rustikálny guláš z mletého mäsa sa podáva horúci a ozdobený petržlenovou vňaťou. Myslím, že čerstvé bylinky dodávajú gulášu rustikálny šarm.