Guľášová polievka z bravčového mäsa
Domáci guľáš
Ingrediencie
- 800 g bravčové pliecko
- bravčová masť
- 2 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 mrkva
- 3 paprika
- 5 zemiak
- 150 g slanina
- soľ a korenie
- gulášové korenie
- chili paprička
Najnovšie letáky
Postup
Vo väčšom hrnci opražíme na troche masti slaninu nakrájanú na menšie kocky.
Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli dodáme papriku nakrájanú na menšie kocky a mrkvu narezanú na kolieska. Zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 min.
K zelenine potom pridáme mäso narezané na kocky, dolejeme vodu tak aby bola asi 2 cm nad mäsom a necháme dusiť do mäkka.Ak sa voda odparí, podľa potreby dolievame. Ochutíme guľášovým korením, osolíme a okoreníme.
Pred dokončením pridáme zemiaky na kocky a prilejeme ešte vodu. Necháme variť asi pol hodiny. Nakoniec zahustím nastrúhaným zemiakom( najemno ako na bryndzové halušky) a nechám variť ešte pár minút. Podľa potreby ešte dochutíme a pridáme trochu chilli ak ho chcete mať trochu pikantnejší.