REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D-Mwk0lrSWx0F7T3b5T8/2f3e50bb6971a8f0778720c08f4903.jpeg)
Halušky s bryndzou
Ja pridávam Lučinu, kyslú smotanu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- 1 vajíčko
- 250 g hladkej múky
- 100 ml prevarenej vody
- 200 g bryndze
- 100 g lučiny
- 250 g kyslej smotany
- maslo
- soľ
- pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky si nakrájame na kocky, dáme do mixéra spolu s vodou a vajíčkom a spolu to rozmixujeme.
2. Krok
Prelejeme do misky a začneme pridávať múku, aby sa vytvorilo stredne tuhé cesto. Halušky hádžeme do vriacej vody cez sitko a uvaríme. Scedíme ich.
3. Krok
Na panvicu si dáme roztopiť maslo, bryndzu a Lučinu. Pridáme k haluškám, osolíme a nakoniec primiešame kyslú smotanu.
4. Krok
Dobrú chuť!😉