REKLAMA
Hamburgerové žemle
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 150 ml vlažné mlieko
- 100 ml vlažná voda
- 2 pl Med
- 1 kocka droždia
- 500 g hladká múka
- 40 ml maslo
- 2 vajce
- 11⁄2 čl soľ
Na vrch
- 1 vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z vlažného mlieka, vody, medu a droždia si sprav kvások.
2. Krok
Múku preosej, pridaj soľ, maslo, vajíčka a kvások.
3. Krok
Vypracuj cesto - ak je veľmi lepivé, pridaj trošku múky.
4. Krok
Nechaj kysnúť cca 40-50minút.
5. Krok
Vyklop na dosku, sprav si z neho ešte raz jeden veľký bochník, a nechaj znovu kysnúť.
6. Krok
Cesto si rozdeľ na 6 -8 častí, vytvaruj žemle a prelož ich na plech.
7. Krok
Jemne potri vodou, a nechaj kysnúť cca 25-30 minút.
8. Krok
Potom potri vajíčkom, počkaj cca 5 minút, a ešte raz vajíčkom.
9. Krok
Posyp sezamom, a daj piecť.
10. Krok
Peč cca 20-25 minút na 180st.