REKLAMA
Zdroj: Canva
Hokkaido omáčka
Rýchla omáčka z hokkaido tekvice
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hokkaido
- 2 ks cibuľka jarná
- soľ
- korenie
- 2 pl olej
- tymián
- bujón
- 100 ml smotany na šľahanie
- 3 pl parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Tekvicu si očistíme od šupky a jadierok, nakrájame na kocky.
2. Krok
Cibuľku si nakrájame na kolieska a dáme do hrnca do rozohriateho oleja. Jemne opražíme, pridáme tekvicu, soľ, korenie, tymián a minútku necháme opražiť.
3. Krok
Zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a pod pokrievkou necháme dusiť do mäkka.
4. Krok
Ku koncu pridáme smotanu na šľahanie. Omáčku zmixujeme ponorným mixérom do hladka. Do ešte teplej omáčky primiešame strúhaný parmezán.
5. Krok
Omáčku môžeme použiť na cestoviny alebo mäso, dobrú chuť !