REKLAMA
Hokkaido polievka s jablkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hokkaido
- 2 ks jablko
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks zemiak
- slanina
- olivový olej
- 1 l zeleninový bujón
- biele korenie
- mäta čerstvá
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a keď bude zlatá prisypeme tekvicu.
2. Krok
10 minút restujeme a zalejeme vývarom. Vývar môžeme nahradiť aj vodou s bujónom alebo len vodou.
3. Krok
Privedieme k varu a pridáme očistené, nakrájané jablká na kocky. Varíme prikryté asi 15 minút.
4. Krok
Na panvici zatiaľ opečieme slaninku do chrumkava. Potom ju vyberieme a na výpeku orestujeme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Opekáme do zlatista asi 10 minút. Odstavíme z plameňa a primiešame slaninku.
5. Krok
Polievku vypneme a zmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme korením a soľou.
6. Krok
Servírujeme so zmesou zemiakov a slaninky, dozdobené lístkami mäty.