REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Hokkaido polievka s kokosovým mliekom
Jednoduchá hokkaido polievka s kokosovým mliekom, ktorá sa hodí na obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hokkaido tekvica
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice olivového oleja
- 400 ml kokosové mlieko
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Hokkaido prepolíme, vyberieme semienka a nakrájame na menšie kocky (nemusíme ošúpať, šupka sa pri varení rozpadne).
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme na ňu cibuľu s cesnakom. Orestujeme ich do zlatohneda.
3. Krok
Po niekoľkých minút pridáme k cibuli aj nakrájanú hokkaido tekvicu.
4. Krok
Polievku zalejeme vývarom a varíme ho približne 20-25 minút.
5. Krok
Keď je hokkaido mäkké, nalejeme do polievky ešte kokosové mlieko, polievku necháme prejsť varom a rozmixujeme ju do hladka.
6. Krok
Podľa chuti ju posypeme soľou a korením.