Zdroj: Pixabay
Holá torta
Holá torta je jednoduchá a prírodná vo svojej kráse. Bez zdobenia na povrchu odhaľuje svoje vnútro plné chuti. Táto verzia kombinuje šťavnatý piškotový korpus s lahodným vanilkovým krémom a osviežujúcim ovocím.
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajce
- 25 dkg cukor kryštálový
- 25 dkg polohrubá múka
- 1⁄2 dcl voda
- 1 dcl olej
- 1⁄2 bal kypriaci prášok do pečiva
- 1 bal cukor vanilkový
Krém
- 500 ml mlieka
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 50 g múka
- 2 vanilkové cukry
- 1 bal vanilkového pudingového prášku
- 500 ml šľahačky
Ovocie
- podľa chuti čerstvé ovocie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite prípravou korpusu. Vajíčka rozmixujte spolu s cukrom až kým nevznikne svetložltá pena
Postupne pridávate všetky ostatné ingrediencie. Vznikne nám krásne hladké cesto. Dáte ho piecť do tortovej formy do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Začneme prípravou krému. V hrnci zohrejte mlieko, v miske oddelte žĺtka od bielok. V miske so žĺtkami zmiešajte cukor, vanilkový cukor, múku a vanilkový pudingový prášok.
Zmes pomaly nalievajte do zohriateho mlieka a stále miešajte, nech sa vám nevytvoria hrudky. Krém varte do zhustnutia a potom nechajte vychladnúť.
Do veľkej misky nalejte šľahačku a šľahajte ju, až sa vytvorí pevný krém. Vychladnutý vanilkový krém premiešajte s vyšľahanou šľahačkou.
Teraz už len vrstvite tortu. Na spodok dajte 1. piškotový korpus (ten ste si rozrezali po upečení a vychladnutí na tri časti). Potrite krémom. Môžete uložiť ovocie podľa chuti. Opäť dajte plát a znova krém. Posledný bude korpus.
Povrch torty môžete posypať práškovým cukrom a dozdobiť ovocím použitým v torte. Tortu necháme poriadne stuhnúť.
A bielka vyhodiť?