Zdroj: Pixabay: adoproducciones
Horúci chrumkavý pikantný kurací šalát
Tento recept so šťavnatým grilovaným kurčaťom je dokonalý.
Ingrediencie
- 4 Vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 2 pl Vločky červenej papriky (podľa preferencií)
- 1⁄2 pohár pikantná omáčka
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Veľký rímsky šalát, nakrájaný
- 1 Stredne veľká červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 Stredne veľká uhorka, nakrájaná na kocky
- 1⁄2 pohár Cherry paradajky, rozpolené
- 1 konzerva Sladkej kukurice, odkvapkanej a opláchnutej
- 1⁄2 pohár Koriandrové listy
- Šťava z jednej limetky
- 1 Avokádo, nakrájané na plátky (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia ochutíme olivovým olejom, vločkami červenej papriky, štipľavou omáčkou, soľou a korením. Každé kuracie prsia rovnomerne obalíme a necháme marinovať v chladničke aspoň 15 minút.
Kým sa kurča marinuje, začnite pripravovať šalát. V tomto čase je tiež vhodné nechať ingrediencie na šalát zohriať na izbovú teplotu. Šalát chutí najlepšie, keď prísady nie sú príliš studené.
Vo veľkej mise zmiešajte nakrájaný šalát, nakrájanú cibuľu, uhorky nakrájané na kocky, cherry paradajky na polovice, kukuricu a koriander. Všetko spolu premiešajte, kým sa nespojí.
Marinované kurča grilujte na strednom ohni, kým nie je v strede ružové, približne 6-7 minút z každej strany v závislosti od jeho hrúbky. Použitie teplomera je skvelý spôsob, ako sa uistiť, že je dokonale prepečené. Cieľom je dosiahnuť vnútornú teplotu 165 °C.
Keď kurča trochu vychladne, nakrájajte ho na tenké pásiky. Do šalátovej misy pridajte kuracie mäso, limetkovú šťavu a plátky avokáda. Nakoniec všetko premiešajte.
Váš pikantný kurací šalát je teraz pripravený na podávanie. Najlepšie je vychutnať si ho ihneď, ale ak vám zostanú zvyšky, po správnom uložení v chladničke sú výborným obedom na druhý deň. Uistite sa, že avokádo je riadne uzavreté, aby nezhnedlo.