REKLAMA
Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Houstičky
Domáce houstičky sú vždy mäkké vnútri a mimoriadne chrumkavé zvonka. Sú ideálne na raňajky, k desiati alebo k obedu i večeri.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g múka
- 1 Lyžica Soľ
- 1 Lyžica cukor
- 1 Balenie sušené droždie
- 2 Lyžice olej
- 300 ml Teplá voda
- mak
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
115 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie.
2. Krok
Pridajte olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým sa nevytvorí hladké cesto.
3. Krok
Pokryte cesto a nechajte ho kysnúť približne hodinu a pol, kým nedorastie na dvojnásobok svojho objemu.
4. Krok
Po vykysnutí cesto rozdelte na 12 rovných častí.
5. Krok
Na pomúčnenom doske rozvaľkáme kúsky a vždy tri valečky prepleteme do žemle ako stvol.
6. Krok
Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
7. Krok
Piecť v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 15 minút.