Zdroj: brasovianu from Getty Images
Hovädzí guláš na pive
Recept na výborný hovädzí guláš na tmavom pive.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 4 kus cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 Lyžice oleja
- 1 Lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 kus červenej papriky
- 2 kus paradajky
- 1⁄2 l tmavého piva
- 2 Lyžice hrubozrnnej horčice
- 2 Lyžice hladká múka
- soľ a čierne korenie
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Na dobre rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a kocky mäsa. Mäso z každej strany dobre opečieme, aby sa vsiakla všetka šťava.
Keď je mäso opečené z každej strany, pridáme korenie – soľ, papriku, korenie a rascu. Je dôležité pridať papriku práve teraz. Ak sa pridá skôr, začne horeť a dávať nepríjemnú pachuť.
Opečené mäso podlejeme približne polovicou piva a pridáme nakrájanú červenú papriku, paradajky a horčicu. Ponecháme tak, aby povarilo a alkohol z piva sa odparil.
Potom pridáme zvyšok piva a dolejeme vodou, tak aby bola tekutina kúsok nad mäsom. Guláš varíme na miernom ohni, približne 2 hodiny, po hodine premiešame.
Keď je mäso mäkké, pridáme zápražku – múku rozmiešanú vo vode, necháme stále variť a často premiešavame.