REKLAMA

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Hovädzí guláš s haluškami

Tradičný hovädzí guláš s prílohou halušiek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 kus stredne veľké cibule Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 1 kus červená paprika Pridané do
  • 1 kus zelená paprika Pridané do
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začnite tým, že si nakrájate hovädzie mäso na menšie kocky. Kvalitné hovädzie mäso je kľúčom k skvele chutnému gulášu.

2. Krok

Cibule a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici, kým nebudú zlatohnedé.

3. Krok

Pridajte hovädzie mäso a restujte pokým nedosiahne peknú hnedej farby, čo mu dodá osobitú chuť.

4. Krok

Pridajte sladkú papriku, koreniny, nakrájané papriky a podľa potreby pridajte vodu. Riedenie gulášu vodou je v poriadku, avšak nezabudnite, že guláš je sýty a nemal by byť príliš riedky.

5. Krok

Nechajte guláš dusiť na miernom ohni približne hodinu a pol, kým mäso nebude mäkké.

6. Krok

Medzitým pripravte halušky. Zemiaky nastrúhajte, pridajte hladkú múku, vajce, soľ a premiešajte do homogénnej hmoty. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte viac múky. Čím viac múky, tým tvrdšie budú halušky.

7. Krok

Halušky varte vo vriacej vode približne 5 minút, potom ich sceďte.

8. Krok

Hotový guláš podávajte s haluškami. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov