Zdroj: A_Lein from Getty Images
Hovädzí guláš s haluškami
Tradičný hovädzí guláš s prílohou halušiek.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 kus stredne veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice sladkej papriky
- 1 kus červená paprika
- 1 kus zelená paprika
- 500 g zemiakov
- 200 g hladká múka
- 1 kus vajce
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si nakrájate hovädzie mäso na menšie kocky. Kvalitné hovädzie mäso je kľúčom k skvele chutnému gulášu.
Cibule a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici, kým nebudú zlatohnedé.
Pridajte hovädzie mäso a restujte pokým nedosiahne peknú hnedej farby, čo mu dodá osobitú chuť.
Pridajte sladkú papriku, koreniny, nakrájané papriky a podľa potreby pridajte vodu. Riedenie gulášu vodou je v poriadku, avšak nezabudnite, že guláš je sýty a nemal by byť príliš riedky.
Nechajte guláš dusiť na miernom ohni približne hodinu a pol, kým mäso nebude mäkké.
Medzitým pripravte halušky. Zemiaky nastrúhajte, pridajte hladkú múku, vajce, soľ a premiešajte do homogénnej hmoty. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte viac múky. Čím viac múky, tým tvrdšie budú halušky.
Halušky varte vo vriacej vode približne 5 minút, potom ich sceďte.
Hotový guláš podávajte s haluškami. Dobrú chuť.