REKLAMA
Hovädzí hamburger s domácimi žemličkami
Klasika, ktorú málokto odmietne - prinášame jednoduchý a chutný tip ako si spraviť svoje vlastné žemle.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Žemľa
- 1 ks vajce
- 125 ml voda
- 125 ml mlieka
- 3 kl cukor
- 500 g hladká múka
- 1 kl soľ
- 50 g maslo
Mäsko a obloha
- mleté hovädzie mäso
- kečup
- horčica
- podľa chuti šalát
- slaninka
- Cibuľa
- soľ
- olivový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Dôležité je, aby boli všetky ingrediencie IZBOVEJ TEPLOTY. Domáce žemle síce znejú ako nadbytočná práca, ktorá ale určite stojí za to 🍔
2. Krok
Ingrediencie zmiešame, necháme 20 min. kysnúť + 10 minút na plechu. Pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút, pričom necháme v rúre odstáť ďalších 5 minút (čo sa týka tvaru, urobíme si guľôčky a potom placky).
3. Krok
My sme si robili hovädzie hamburgery, čiže mleté mäso sme zmiešali s opraženou cibuľkou, soľou, korením, čili, kečupom, horčicou a vajíčkom.
4. Krok
Upiekli sme si slaninku, nakrájali paradajky, šalát a cibuľku.
5. Krok
Dobrú chuť!