:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/7246fe864576b62de75ea603c5238d.jpeg)
Hovädzí steak s omáčkou
Omáčka zo zeleného korenia je dokonalá omáčka na hovädzí steak. Určite vyskúšajte !
Ingrediencie
- 2 ks hovädzieho steaku
- hrubozrnná soľ
- 1 pl kvalitný rastlinný olej
- 2 Lyžice maslo
- 2 Lyžice zeleného korenia
- 3 Lyžice koňaku
- 0.7 šálky hovädzieho vývaru
- 0.7 šálky smotany na šľahanie
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Mäso musí chvíľu odpočívať pri izbovej teplote (30-60 minút). Mäso v celku opláchnite, osušte a nakrájajte ostrým nožom na plátky hrubé 3-3,5centimetra.Jemne osolíme a okoreníme. Druhým krokom je poriadne rozpálená panvica s lyžicou oleja. Pri pečení mäso otočte len raz kliešťami, čas záleží od toho ako veľmi prepečený steak chcete (3-4,5 minút z každej strany).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/321c01bd885a52f1da6593fc8a8555.jpeg)
Zdroj: Youtube
Steaky po vytiahnutí z panvice dochuťte morskou hrubozrnnou soľou, korením a maslom. Nechajte 5-10 minút odpočívať zabalené v alobale, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Výpek z mäsa necháme v panvici.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/9bf38a7d53bf2acde4de2851bf3600.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do výpeku z panvice dáme lyžicu masla a necháme rozpustiť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/7f16a70d2c9a1d71e5f687dc983ec0.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme zelené korenie a necháme pár minút na panvici opekať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/6e12fb8e65974925caca30bd231971.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do panvice pridáme kvalitný koňak, premiešame a zapálime omáčku. Pár sekúnd omáčka zahorí a chute sa prepoja.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/319d895576cdd34d9572ba527d30d4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme hovädzí vývar, necháme omáčku redukovať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/0a78bd9705748eb7d2847416d4a06c.png)
Zdroj: Youtube
Ku koncu pridáme smotanu na šľahanie a opäť redukujeme, kým nebude mať omáčka správnu hustotu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/c699c32dbee1a6741251c5578e69b7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme lyžicu masla, zamiešame a omáčka je hotová. Môžeme podávať k steaku, hranolkám... Dobrú chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fn9dRIZ2tDQb8gMvtydq/dfb14532218e8c446e577c5a64d423.jpeg)
Zdroj: Youtube