Zdroj: pixelshot from Canva
Hovädzie mäso s brusnicovou omáčkou
Recept na perfektné hovädzie mäso s brusnicovou omáčkou, ktoré sa hodí na sviatočný stôl.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho mäsa
- 2 Lyžice oleja
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžičku bobkových listov
- 1 ks vetvička rozmarínu
- 400 g čerstvých brusníc
- 4 Lyžice cukru
- 1 lyžicu horčice
- 1 lyžicu masla
- 200 ml červeného vína
- 100 ml hovädzieho vývaru
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso opláchneme a osušíme. Potom ho posypeme soľou a korením. Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom opečieme z každej strany. Ja vždy hovädzie opečiem prudko a krátko, aby sa zovrela povrchová štruktúra a mäso zostalo šťavnaté.
Osmažené mäso preložíme do pekáča, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkové listy a rozmarín. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne hodinu.
Medzitým pripravíme brusnicovú omáčku. Do hrnca dáme brusnice, cukor, horčicu a maslo. Za stáleho miešania variť na strednej teplote, kým sa brusnice úplne nerozpadnú.
Červené víno nalejeme do panvice, na ktorej sme opiekli mäso a necháme ho prevrieť. Potom prilejeme hovädzí vývar a necháme ho poriadne povariť.
Omáčku scedíme do brusníc, dobre premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
Hotové mäso nakrájame a podávame so brusnicovou omáčkou.