REKLAMA
Zdroj: hanbr from Getty Images
Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou
Recept na výborné pečené hovädzie mäso s vynikajúcou chrenovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g stredne silného chrenu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 Lyžice hladká múka
- olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Mäso si poriadne osolíme, okoreníme a obalíme v oleji. Urobme tak rovnomerne, aby bolo chuťovo vyvážené. 2.
2. Krok
Potom ho vložíme do pekáča a pečieme asi 2 hodiny. Počas pečenia ho občas podlejeme výpekom, čím dosiahneme, že mäso bude šťavnaté a vôbec nezosuší sa.
3. Krok
Zo zvyškov výpeku pripravíme omáčku. Pridáme roztlačený cesnak a krátko ho speníme. Ďalej pridáme nastrúhaný chren, múku a ešte chvíľu restujeme.
4. Krok
Nakoniec zalejeme smotanou, premiešame a necháme pár minút povariť. Chrenovú omáčku potom prelejeme na mäso.