REKLAMA
Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou
Toto je recept na dusené hovädzie mäso, ktoré je poliate rajčinovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 ks paradajky
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Hovädzie mäso nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäso z oboch strán. Opečené mäso odložíme bokom.
3. Krok
Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do sklovita.
4. Krok
Pridáme rozkrojené paradajky a dusíme ich, kým zmäknú.
5. Krok
Taktiež pridáme paradajkový pretlak a dochutíme ho soľou, korením a mletou paprikou. Podľa chuti môžeme pridať aj ďalšie korenie.
6. Krok
Všetky ingrediencie premiešame a pridáme opečené mäso. Znížime teplotu a necháme ho prikryté dusiť 30 minút.