Hovädzie zadné na prírodno s horčicou
Šťavnaté hovädzie zadné na prírodno s horčicou a tarhoňou. Takto pripravené hovädzie mäso je krásne mäkké a chutí fantasticky. Stačí dodržať postup varenia.
Ingrediencie
- 900 g hovädzie zadné
- 300 g Cibuľa
- 50 ml olej
- 3 pl plnotučná horčica
- 2 pl maslo
- 100 ml horúca voda
- 200 ml studená voda
- čierne mleté korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie zadné umyjeme, nakrájame na plátky a na okrajoch ponariezame.
Každý plátok mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou.
V hrnci rozpálime olej a hovädzie zadné opečieme najskôr z nenatretej strany a potom aj z potretej strany.
Opečené plátky mäsa vyberieme z hrnca a na výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
Ak nám ostala šťava z mäsa, tak môžeme priliať aj tú k cibuli a restujeme, pokiaľ cibuľa nechytí zlatú farbu. Pozvoľna a dlho, nie prudko, aby sa nespálila, lebo by bola šťava potom horká.
Takto orestovanú cibuľu podlejeme horúcou vodou. Krátko ju povaríme a za stáleho miešania vydusíme až na tuk. Tento postup zopakujeme ešte raz. Cibuľa zmäkne a ku koncu krásne zahustí pokrm. Vďaka tomu netreba šťavu zahusťovať.
Do hrca vložíme opečené plátky hovädzieho zadného a podlejeme ich studenou vodou. Takto pripravené mäso dusíme pod pokrievkou na miernom ohni do mäkka.
Pamätajme na to, že mäso sa má dusiť - nie variť! Vodu dolievame len podľa potreby.
Hotovú omáčku zjemníme maslom.
Hovädzie zadné výborne chutí s tarhoňou, ryžou, cestovinami alebo knedľou.