Hrachová polievka s párkom
Hustá hrachová polievka s párkom je klasické slovenské jedlo. V kombinácií s chlebom je aj veľmi sýte.
Ingrediencie
- 300 g žltý hrach
- 3 ks zemiak
- 2 ks mrkva
- 6 ks klobása
- 2 ks bobkový list
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl múka
- 1 čl mletá paprika sladká
- 2 pl olej
- 1 čl sušený majorán
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Hrach premyjeme a namočíme na noc do vody. V deň varenia vodu scedíme.
Na prípravu hrachovej polievky si pripravíme väčší hrniec, do ktorého vložíme namočený hrach s bobkovým listom. Zalejeme vodou a dáme variť.
Keď je hrach polomäkký prilejeme do hrnca vodu a pridáme očistenú a na drobno nakrájanú mrkvu so zemiakom. Takto varíme zhruba 20 minút.
Po 10 minútach varenia pridáme do polievky párky a varíme ich spolu s ostatnými surovinami.
Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom na drobno nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom.
Pridáme múku, mletú papriku a zápražku zriedime troškou vody. Hneď ako bude v bode varu pridáme ju do polievky.
Hustú hrachovú polievku nakoniec duchutíme soľou, korením a majoránom.