REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dV3GCoRFKkMPOFS6u0uF/32b5cb44644190cefccbbf28aae44e.jpeg)
Hrnčeková broskyňová bublanina
Veľmi rýchla broskyňová bublanina.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Ovocná zložka
- 6 ks broskyňa
- 1⁄2 hrnček hnedý cukor
- 1⁄4 čl škorica
- 1⁄4 čl soľ
Cesto
- 1 hrnček polohrubá múka
- 3⁄4 hrnček hnedý cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 1⁄4 čl soľ
- 3⁄4 hrnček mlieko
- 1 čl vanilka
- 1⁄2 hrnček maslo rozpustené
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme broskyne. Sparíme ich na pár minút v horúcej vode, aby sme ich zbavili šupky. Vyberieme kôstky a nakrájame si ich na plátky. Plátky broskýň spolu s cukrom, soľou a škoricou chvíľu podusíme. Pustia si šťavu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dV3GCoRFKkMPOFS6u0uF/1f76cad981fab1fa5e61e570676349.png)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame okrem masla.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dV3GCoRFKkMPOFS6u0uF/f70915fbb01b121434ab5cdd979071.png)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Rozpustené maslo vylejeme do formy a pridáme cesto jemne spolu premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dV3GCoRFKkMPOFS6u0uF/03572effbb8f89da3f1799187a182c.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na vrch cesta vylejeme broskyňovú zmes. A môžeme dať piecť na 180 stupňov na 40 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dV3GCoRFKkMPOFS6u0uF/ddc6c4ac1f111724cc3ad9b9c0b8d0.jpeg)
Zdroj: Youtube