REKLAMA
Hrnčeková broskyňová bublanina
Veľmi rýchla broskyňová bublanina.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Ovocná zložka
- 6 ks broskyňa
- 1⁄2 hrnček hnedý cukor
- 1⁄4 čl škorica
- 1⁄4 čl soľ
Cesto
- 1 hrnček polohrubá múka
- 3⁄4 hrnček hnedý cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 1⁄4 čl soľ
- 3⁄4 hrnček mlieko
- 1 čl vanilka
- 1⁄2 hrnček maslo rozpustené
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme broskyne. Sparíme ich na pár minút v horúcej vode, aby sme ich zbavili šupky. Vyberieme kôstky a nakrájame si ich na plátky. Plátky broskýň spolu s cukrom, soľou a škoricou chvíľu podusíme. Pustia si šťavu.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame okrem masla.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Rozpustené maslo vylejeme do formy a pridáme cesto jemne spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na vrch cesta vylejeme broskyňovú zmes. A môžeme dať piecť na 180 stupňov na 40 minút.
Zdroj: Youtube