REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu ? .
Hrnčeková maková bábovka
Najlepšia maková bábovka akú ste kedy jedli. A ešte k tomu je aj zdravá!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček práškový cukor
- 1 hrnček plnotučné mlieko
- 1 hrnček mletý mak
- 3⁄4 hrnček olej
- 1 kl škorica
- 4 ks vajce
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V jednej miske zmiešame suché suroviny - múka, soľ, škorica, kypriaci prášok, cukor a mak.
2. Krok
Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3. Krok
K suchým surovinám pridáme mlieko, olej a žĺtky.
4. Krok
Na koniec už len zľahka zapracujeme do cesta vyšľahaný sneh.
5. Krok
Formu na bábovku vymastíme a posypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a makovú bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 45 minút.
6. Krok
Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom alebo pofŕkať čokoládou.