REKLAMA
Zdroj: Canva
Hrnčekový čučoriedkový koláč s posýpkou
Výborný čučoriedkový koláč s posýpkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 2 vajce
- 250 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 250 g hladká múka
- 100 g polohrubá múka
- 1 kypriaci prášok
- 21⁄2 dl mlieka
- 21⁄2 dl oleja
- čučoriedka
Na posýpku
- 60 g maslo
- 60 g kryštálový cukor
- 120 g polohrubá múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Celé vajíčka vyšľaháme najskôr s trochou cukru, potom pridáme zvyšný a vyšľaháme do hustej svetlej peny.
2. Krok
Pridáme mlieko, olej a premiešame. Múku si preosejeme v mise zvlášť s práškom do pečiva.
3. Krok
Pridávame ju po lyžiciach počas miešania do vyšľahanej zmesi.
4. Krok
Vylejeme na vymazaný a polohrubou múkou vysypaný plech alebo muffinkovej formy.
5. Krok
Nahusto posypeme čučoriedkami a na to posýpkou.
6. Krok
Tú si spravíme v miske z masla, cukru a múky.
7. Krok
Koláč dáme upiecť na cca 20 min. na 175° C, kým okraje nie sú upečené dozlatista.
8. Krok
Hotový necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Dobrú chuť.