Zdroj: Canva
Hrnčekový makový koláč so slivkami
Koláč so slivkami a makom
Ingrediencie
- sušené slivky
- 4 vajce
- 3 hrnčeky hladká múka
- 1⁄2 hrnček oleja
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček perlivej minerálky
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 1⁄2 čl škorica
- 2⁄3 hrnček mletý mak
Najnovšie letáky
Postup
Do misky si rozbijeme 4 vajcia a pridáme cukor. Pomocou metličky všetko dôkladne vymiešame.
K tejto vaječnej zmesi pridáme perlivú minerálku a slnečnicový olej. Znovu všetko dôkladne pomocou metličky premiešame.
Potom si pripravíme hladkú múku, ktorú si zmiešame s balíčkom prášku do pečiva a vanilkovým cukrom. Suché ingrediencie zmiešame a potom pomocou sitka preosejeme k vajciam. Znovu všetko poriadne vymiešame metličkou, až pokiaľ nemáme hustú jednoliatu hmotu.
Vysoký veľký plech na pečenie vymažeme maslom alebo margarínom a vysypeme hrubou múkou.
Cesto vylejeme na plech.
Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice, odstránime kôstky a ukladáme šupkou nadol.
Slivky potom poprášime škoricou. Posypeme ich mletým makom, do ktorého vmiešame iba trošku práškového cukru. Takto prichystaný koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 25 až 30 minút, podľa nastavenia rúry. Pečieme do zlatista 20-30 minút. Dobrú chuť !