REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PbRyw4q54dFNK1bafQ9j/6e3dad721338ef0e7d1a790ef04eb6.jpeg)
Zdroj: Saharosa40 from Canva
Hroznový džem
Recept na chutný hroznový džem, ktorý je uvarený z bieleho hrozna.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kg bieleho hrozna
- 1 kg cukru
- 2 ks citróny
- 1⁄2 pohára vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Hrozno opláchnite, odstráňte stonky a vložte do hrnca. Prilejte k nemu vodu a varte ho na miernom ohni, až kým nezačnú bobule hrozna praskať.
2. Krok
Zmes hrozna prepasírujte cez sitko, odstráňte všetky semiačka a šupky.
3. Krok
Prepasírovanú zmes prelejte späť do hrnca, pridajte cukor a šťavu z dvoch citrónov. Povarte ju na miernom ohni, občas premiešajte, až kým nezískate požadovanú konzistenciu - asi 30-40 minút.
4. Krok
Hotový hroznový džem ešte horúci nalejte do pripravených pohárov, zavíčkujte ho a otočte hore dnom.
5. Krok
Poháre zakryte dekou a nechajte ich pod ňou vychladnúť.
6. Krok
Keď je džem vychladnutý, skladujte ho na chladnom a tmavom mieste.